Skip to content

October 2, 2018

Huawei kondigt jeugdige Y9 2019 met 2x dubbele camera aan

by John_A

De winter van 2018 moet nog beginnen maar Huawei heeft alvast haar eerste telefoon voor 2019 aangekondigd. De Huawei Y9 2019 is gericht op de jeugd en beschikt zowel voor- als achterop over een dubbele camera met kunstmatige intelligentie. Maar de grootste blikvanger is toch wel het immense 6,5 inch scherm met dunne schermranden en schermnotch.

Om een jong publiek aan te spreken heeft Huawei gebruik gemaakt van de nodige kleuren en rondingen. Het metalen frame krijgt een zogenaamd 3D Arc design mee en er zijn drie kleurrijke uitvoeringen waaronder eentje met een kleurverloop van blauw naar roze. Maar de jeugd zal vooral het grote beeldscherm aanspreken. Die is met 6,5 inch niet echt klein te noemen. Gelukkig is dankzij de dunne schermranden de behuizing wel relatief klein te noemen, iets wat Huawei FullView noemt.

Achterop de Y9 2019 vinden we een 13 en 2 megapixel camera die Huawei voor de gelegenheid AI camera noemt. De benodigde rekenkracht daarvoor is afkomstig van de Kirin 970-processor die uitgerust is met AI Power 7.0. Een indrukwekkende term maar in essentie komt het er op neer dat de camera automatisch scenes kan herkennen en daarbij de juiste instellingen selecteert. Uiteraard vinden we gelet op de selfiegeneratie de meeste megapixels voorop; een 16 + 2 megapixel camera. De aanwezigheid van een secundaire 2 megapixel camera maakt portretfotografie mogelijk waarbij je de achtergrond onscherp maakt.

Fingerprint 4.0 en dikke batterij

De Huawei Y9 2019 is verder uitgerust met een vingerafdrukscanner achterop die dankzij de Fingerprint 4.0-techniek in 0,3 seconde een afdruk kan herkennen en waarmee je ook door de interface kunt navigeren. De grote omvang van het toestel maakt het mogelijk dat er binnenin ruimte is voor een lekker dikke batterij. In dit geval zelfs 4.000 mAh groot. Huawei brengt de Y9 2019 eerst uit in enkele landen in het Midden-Oosten maar sluit niet uit dat het toestel ook elders wordt uitgebracht. Zodra dat gebeurt laten wij je dat als eerste weten.

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: