Skip to content

October 2, 2018

Evan Blass legt werking 5 camera’s LG V40 ThinQ uit

by John_A

Met nog maar een paar dagen op de agenda en de LG V40 ThinQ is officieel. LG’s nieuwste vlaggenschip krijgt in totaal 5 camera’s mee. Dat lijkt wat overbodig totdat je de exacte werking er precies van weet. Iets wat we nu dankzij een afbeelding van Evan Blass te weten krijgen.

De V40 ThinQ wordt door LG op de avond van 3 op 4 oktober aangekondigd. Het toestel krijgt achterop drie camera’s en voor twee. Beide opstellingen zagen we al eerder bij sommige telefoons, het totaal van 5 camera’s is wel relatief nieuw. De camera’s achterop krijgen ieder een andere functie. Zo is daar een normale lens voor alledaagse opnames, één met groothoeklens voor landschappen en één met telezoomlens om beelden dichterbij te halen.

About those five cameras on the LG V40 ThinQ… pic.twitter.com/DzC9aJnlFT

— Evan Blass (@evleaks) 1 oktober 2018

De afbeelding van Blass legt niet uit hoe de software gebruik gaat maken van de drie lenzen. Voorgaande jaren liet LG je simpelweg een lens kiezen. Handiger zou zijn om via een zoomfunctie automatisch over te schakelen van de een naar de andere. Het is namelijk niet iedereen altijd even duidelijk wanneer je beter voor de ene kunt kiezen en wanneer beter voor de andere. Zo is de groothoeklens niet echt geschikt voor opnames van dichtbij of voor portretten. Over portretfotografie gesproken, ook de selfiecam krijgt twee aparte camera’s.

Groepsselfies

Naast een standaardlens is daar een tweede camera met groothoeklens. Die laatste is geschikt(er) voor groepsselfies terwijl de standaard camera meer natuurgetrouwe opnames maakt. Dat komt omdat die een minder vertekend beeld oplevert. De meeste fabrikanten passen tegenwoordig juist een enkele selfiecamera met groothoeklens toe omdat die meer in beeld kan brengen. We weten nu nog niet waarom LG ook een aparte standaardlens toepast. Antwoord daarop krijgen we ongetwijfeld in de nacht van 3 op 4 oktober te horen wanneer deze LG V40 ThinQ officieel aangekondigd wordt. Houdt rekening met naast 5 camera’s een groot scherm van ongeveer 6,4 inch groot met Quad HD+ resolutie, Snapdragon 845-processor en batterij van 3300 mAh groot.

Ontvang een e-mail wanneer de V40 ThinQ verkrijgbaar is

E-mail

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: