Skip to content

November 1, 2018

WhatsApp krijgt toch advertenties

by John_A

Na jarenlang advertentievrij te zijn geweest gaan er dan toch adverties getoond worden in WhatsApp. Volgens een topman van het bedrijf wordt hiervoor de status-sectie gebruikt.

Eerder was WhatsApp een betaalde app, iets wat verdween nadat Facebook het in 2014 kocht. Sindsdien was het zoeken naar een manier voor Facebook om haar aankoopbedrag van 16 miljard dollar terug te verdienen. Eerder leek het er op dat gebruikers van WhatsApp Business dat geld moesten binnenhalen. Topman Chris Daniels zet daar nu definitief een streep door; de status-sectie krijgt advertenties. In WhatsApp-status is het mogelijk om berichten of foto’s te delen die na 24 uur verdwijnen.

CEO Mark Zuckerberg voor de Amerikaanse Senaat

De stap zou er voor gezorgd hebben dat enkele WhatsApp mede-oprichters het bedrijf verlaten hebben. Zij hebben vooral moeite met het de mogelijkheid om gericht advertenties te kunnen tonen. Om dit mogelijk te maken wordt hoogstwaarschijnlijk Facebook’s eigen advertentieplatform gebruikt. Hier kunnen adverteerder gericht advertenties tonen aan groepen gebruikers gebaseerd op zaken als interesses en achtergrond. Vertrokken mede-oprichters zoals Brian Acton vrezen voor de privacy van gebruikers en de onderliggende encryptie nu die data gekoppeld moet worden. De eveneens vertrokken oprichter Jan Koum was ook altijd fel tegenstander van het tonen van advertenties.

Vanaf 2019 advertenties

Voorlopig kunnen we nog even kort genieten van een advertentievrije WhatsApp-ervaring. Facebook begint vanaf 2019 met het tonen van advertenties. Het is niet ondenkbaar dat ook andere onderdelen van de app advertenties krijgen. Hoe deze advertenties er uit komen te zien en hoe vervelend ze worden blijft voorlopig onbekend.

(via)

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: