Skip to content

October 30, 2018

Screen-to-body ratio Samsung Galaxy S10 gaat er flink op vooruit

by John_A

De Screen-to-body ratio is een getal dat iets zegt hoeveel van de voorzijde uit scherm bestaat. Hoe hoger het getal, hoe meer scherm en hoe minder schermrand. De race naar 100% is ingezet en Samsung zou voor de Galaxy S10 zelfs mikken op 93,4% terwijl de S9 nog blijft steken op 85,4%. Een flinke verbetering dus.

Er zijn voor Samsung verschillende manieren om de ‘screen-to-body ratio’ te verhogen. Ze passen immers in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten nog altijd een rand boven en onder het scherm toe. Natuurlijk is die door de jaren heen kleiner geworden maar echt tegen de rand aan zit hij nog altijd niet. Probleem blijft dan waar laat je de selfiecamera. Vele anderen hebben dat probleem opgelost door hem in een notch te plaatsen; een inkeping in het scherm. Samsung wil die route voor de S10 niet bewandelen dus komt het met iets anders.

De selfiecamera zal mogelijk in het scherm zitten zo blijkt uit bovenstaande afbeelding. Samsung speelt al langer met het idee en introduceert deze opstelling mogelijk al met de Galaxy A8s. Hierdoor zouden de randen flink dunner kunnen worden waarna een flink hogere screen-to-body ratio behaald kan worden. Verwacht daarmee ook een andere schermverhouding tenzij de Galaxy S10 een stukje breder wordt. Het scherm van de Samsung Galaxy S10 wordt nog altijd ingeschat op 5,8 inch terwijl de grotere S10 Plus mogelijk naar 6,44 inch gaat.

Grotere batterij

Het grotere scherm van de S10 Plus geeft zorgen over de accuduur. Het scherm is namelijk de grootste batterijverbruiker. Om dat op te lossen overweegt Samsung een grotere 4000 mAh batterij in de Plus-uitvoering, een bijna 15% verhoging. Samsung was de laatste jaren erg terughoudend in het vergroten van de batterij na de perikelen met de Note 7. We hopen dat deze grotere batterij niet ten koste is gegaan van de koptelefoonaansluiting. Andere fabrikanten laten die steeds vaker weg.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S10 verkrijgbaar is

E-mail

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S10+ verkrijgbaar is

E-mail

(via)

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: