Skip to content

October 23, 2018

Volgende stap naar toestel met volledig scherm; de slider

by John_A

De huidige trend in smartphone-land is een zo groot mogelijk scherm in een zo klein mogelijke behuizing. Die zoektocht gaat gepaard met concessies; de notch. De gehate inkeping is niet de enige manier om de selfiecamera kwijt te raken. Verwacht de komende tijd een andere oplossing; de ouderwetse slider.

De slider ken je misschien van jaren geleden. De laatste populaire slider was de Nokia N97 uit 2008. Hier ging het om een horizontale slider bedoeld om een volledig toetsenbord tevoorschijn te toveren. Het slide-mechanisme waar wij het nu over hebben is juist bedoeld voor de selfiecamera. Fabrikanten spelen nu volop met het idee. Het voordeel? De gehele voorzijde kan nu uit scherm bestaan. Geen notch meer nodig. Enig nadeel is de iets dikkere behuizing maar dat is mogelijk iets waar de consument mee leert te leven.

De eerste verkrijgbare telefoon met uitschuifbare selfiecam is de Oppo Find X en de Vivo NEX. Het gaat hier om een mechanische slider waarbij de selfiecamera uit de bovenkant schuift. Toch bracht dit andere fabrikanten op ideeën want die experimenteren nu volop. Zo ook Huawei die binnenkort de Honor Magic 2 op de markt komt. Bij dit toestel kan de gehele achterkant omhoog geschoven worden waarna een 16 megapixel selfiecamera tevoorschijn komt. Het mechanisme lijkt bovendien ideaal voor friemalaars onder ons ter vervanging van de verder vrij zinloze fidget spinner.

Ook goed voor de privacy

Ook Xiaomi zou aan een dergelijke oplossing werken in de binnenkort uit te komen Xiaomi Mi Mix 3. Hiermee lijkt de zogenaamde schuifcamera vaste voet aan de grond te krijgen en lijkt het iets te zijn waar we in 2019 niet omheen kunnen. Wat ons betreft een positieve ontwikkeling omdat het mechanisme twee problemen oplost: het verdwijnen van de notch en het afschermen van de selfiecamera. In het huidige klimaat waarbij telefoons zonder op te merken gehackt of overgenomen worden plakken steeds meer mensen deze af. Als deze in de behuizing verborgen is hoeft dat niet meer. Twee vliegen in één klap dus.

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: