Skip to content

October 12, 2018

Mogelijk geen 3.5mm audio jack voor Samsung Galaxy S10

by John_A

Veel andere fabrikanten zijn er inmiddels al van af gestapt maar mogelijk volgt Samsung ook in 2019. De uit 1950 stammende 3,5 millimeter audio-jack, bedoeld om een koptelefoon aan te sluiten, verdwijnt mogelijk uit Samsung’s Galaxy S-vlaggenschip. Toch lijkt het nog geen gelopen race te zijn.

Samsung heeft andere fabrikanten veel bekritiseerd voor het weglaten van de audio jack-aansluiting. Veelal kreeg de poort in presentatie de nodige aandacht om zo klanten aan zich te binden. Het leverde bij de S9 en S9+ zelfs een door AKG-getunede koptelefoon mee. Een bericht op ETNews wil ons doen laten geloven dat Samsung de Galaxy S10 en Note 10 zonder wil uitrusten. Vanaf dan zul je via een dongle in de USB-C poort muziek moeten beluisteren.

Bij de S9 leverde Samsung nog een AKG-koptelefoon mee

De officiële reden voor veel andere fabrikanten voor het weglaten van de poort is gebrek aan ruimte in de behuizing. De poort mag dan een diameter hebben van slechts 3,5 millimeter het hele component neemt wel aardig wat ruimte in al moeten we het ook weer niet overdrijven. De grootste reden voor het weglaten is vermoedelijk kosten-gerelateerd. Een component minder in een product dat je miljoenen keer verkoopt tikt aardig aan. Bovendien kun je klanten nu geïnteresseerd maken voor Bluetooth oordopjes zoals Apple doet met de AirPod. Samsung heeft met de Gear IconX ook een soortgelijk product maar die zijn bij lange na nog niet zo populair als Apple’s tegenhanger.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S10 verkrijgbaar is

E-mail

Gratis converter

Als Samsung inderdaad besluit afscheid te nemen van de audio jack-poort dan zal het waarschijnlijk een USB-C naar 3,5mm converter meeleveren in de doos. Samsung is altijd al erg gul geweest in het weggeven van accessoires. Laten we echter voor de meest trouwe Samsung-klanten hopen dat het wacht tot tenminste de S11 of later voor het definitief weglaten van deze geliefde poort.

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: