Skip to content

October 10, 2018

Huawei Mate 20 Pro duikt wederom op in Twilight-uitvoering

by John_A

Over een kleine week kondigt Huawei de Mate 20-serie aan waaronder de Mate 20 Pro met achterop drie camera’s. Vandaag krijgen hem weer eens te zien en wel in de Twilight-uitvoering bestaande uit twee kleuren die in elkaar over lopen. Allemaal dankzij de betrouwbare Evan Blass van @evleaks.

De Mate 20 Pro belooft een aardige telefoon te worden. Het 6,3 inch grote toestel krijgt een OLED-paneel met licht gebogen randen en bovenin een notch. Tot zover dezelfde specs dus als de Pixel 3 XL behalve dan dat de notch bij de Huawei flinke malen kleiner is. Ook anders is dat bij de Huawei Mate 20 Pro de vingerafdrukscanner in het scherm verwerkt is.

De vermeende Huawei Mate 20 Pro in de Twilight-uitvoering

Huawei schijnt verder gewerkt te hebben aan een eigen betrouwbare vorm van gezichtsontgrendeling vergelijkbaar als Face ID van Apple. De ster van het toestel zit echter achterop. Daar vinden we een vierkant blok waarin drie verschillende camera’s verwerkt zitten; een 40 megapixel hoofdcamera, secundaire lens voor scherpte/diepte en een groothoeklens. Definitieve specificaties daarvan zijn nog niet binnen. Huawei kondigde de krachtbon van het toestel eerder al aan. Dat wordt de Kirin 980-processor die uit eigen fabriek komt. De chip is gebakken op 7 nanometer en moet volgens Huawei krachtiger zijn dan Apple’s A12 Bionic. Beiden hebben 6,9 miljard transistors en beschikken over een aparte NPU voor kunstmatige intelligentie. Of de claim van Huawei stand houdt moet blijken in praktijktesten. Huawei kondigt de Mate 20 Pro mogelijk samen met de Mate 20 op 16 oktober tijdens een evenement in Londen aan.

Ontvang een e-mail wanneer de Mate 20 Pro verkrijgbaar is

E-mail

(via)

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: