Skip to content

October 10, 2018

DisplayMate: Google Pixel 3 XL heeft beste telefoonscherm ooit

by John_A

De testers van DisplayMate hebben het scherm op de nieuwe Pixel 3 XL een beoordeling van A+ gegeven. Dat is weliswaar dezelfde score als de Samsung Galaxy Note 9 en iPhone XS Max maar het paneel van de 3 XL is wel de beste ooit in een mobiele telefoon. Opvallend want het scherm in de Pixel 2 XL kon nog op veel kritiek rekenen.

Google kondigde gisteren naast de Pixel 3 XL de kleinere Pixel 3 aan. Welke score die behaalt is nog onduidelijk al maken ze wel beiden van dezelfde schermtechniek gebruik. Google ruilde de Plastic OLED-panelen in voor een Flexible OLED-paneel van een nog onbekende fabrikant. Mogelijk gaat het trouwens gewoon om hetzelfde paneel van LG dat nu een andere naam heeft gekregen. Duidelijkheid krijgen we daar mogelijk 15 oktober over wanneer DIsplayMate haar volledige testverslag publiceert.

Scherm op de Pixel 3 XL “beste ooit”

De Google Pixel 3 XL is dus niet het eerste paneel in een smartphone dat een A+ scoort, eerder gingen de iPhone XS Max en Galaxy Note 9 hem voor. Waarom de Pixel 3 XL dit jaar zoveel beter scoort blijft nog even onduidelijk totdat het definitieve rapport binnen is. De score is wel een opsteker voor Google dat vorig jaar nog veel kritiek kreeg kreeg. Het OLED-paneel daarop kende slechte kijkhoeken en de daaropvolgende overheersende blauwe tint. Google voegde daarop enkele nieuwe kleuropties toe waaronder ‘boosted’, ‘natuurlijk’ en ‘verzadigd’. Deze problemen lijken vooralsnog bij de Pixel 3 XL verholpen te zijn.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 3 XL verkrijgbaar is

E-mail

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: