Skip to content

October 8, 2018

Samsung Galaxy S10 krijgt 5 kleuren en aparte chip voor AI

by John_A

Er zijn wederom enkele geruchten over de aankomende Galaxy S10 van Samsung binnen. Ditmaal over het toekomstige kleurenschema en er is iets meer bekend over de rekenkern. Zo krijgt de S10 mogelijk een aparte chip voor kunstmatige intelligentie (AI); een zogenaamde NPU. Ook fabrikanten zoals Huawei en Apple passen die momenteel toe.

Daarmee lijkt het er op dat Samsung met de Galaxy S10 zich meer wil richten op kunstmatige intelligentie. Om dit mogelijk te maken krijgt de Exynos 9820 als eerste Samsung-processor een aparte NPU (neural processing unit). Deze chip kan berekeningen die nodig zijn voor kunstmatige intelligentie veel sneller uitrekenen. Alhoewel de S9, S9+ en Note 9 ook al functies hebben die leunen op kunstmatige intelligentie richt Samsung en in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten nog niet erg op AI.

Ook de Galaxy S6 kwam in het groen uit

Ook ontvingen we berichten over het toekomstige kleurenpalet waarin de S10 straks verkrijgbaar zal zijn. Naast het traditionele zwart en wit worden dat hoogstwaarschijnlijk grijs, roze en groen. Die laatste klinkt misschien nieuw maar Samsung bracht haar vlaggenschip eerder al eens uit in deze Green Emerald-optie. De grijze en roze uitvoering klinken ook bekend maar die worden wel iets anders dan de huidige kleuren. Grote vraag is waar de blauwe (Coral Blue), paarse (Lilac Purple) en gouden (Sunrise Gold) uitvoering blijven. Mogelijk volgen die later, iets wat Samsung wel vaker doet. De lancering van de Samsung Galaxy S10 ligt op moment van schrijven nog redelijk ver weg en wordt niet voor 2019 verwacht. Traditiegetrouw lanceert Samsung haar Galaxy S-vlaggenschip ergens in het eerste kwartaal aan.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy S10 verkrijgbaar is

E-mail

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: