Skip to content

October 3, 2018

Nokia 7.1 met dubbele Zeiss-camera laat volledige gezicht zien

by John_A

HMD Global staat op het punt om de nieuwe Nokia 7.1 aan te kondigen. Het mid-range toestel draait Android One en krijgt achterop een dubbele camera met Zeiss-lens mee. Gelet op de overige specificaties moet hij ondanks dat alles wel scherp geprijsd zijn.

De Nokia 7.1 krijgt volgens een bericht op WinFuture een scherm mee met een diagonaal van 5,84 inch en bovenin een notch. De toegepaste resolutie bedraagt 2244 bij 1080 pixels waarmee de verhouding uitkomt op 19:9. Ondanks dat de Nokia 7.1 een zogenaamde middenklasser is krijgt het toestel achterop toch een dubbele camera mee met Zeiss-lens.

De Nokia 7,1 in al z’n glorie

De resolutie van die dubbele schieter komt uit op 12 en 5 megapixel waarmee hij vermoedelijk scherpte/diepte effecten aan foto’s kan toevoegen. Denk aan het onscherp maken van de achtergrond (bokeh). Voorop zit volgens hetzelfde bericht een 8 megapixel camera die samen met de luidspreker de ruimte in de notch bezet houden. Binnenin de 7.1 zit een Qualcomm Snapdragon 636-processor. Dat is een eveneens mid-range chipset bestaande uit acht cores op maximaal 1,8 GHz. De basisuitvoering komt met 3 GB aan werkgeheugen en 32 GB aan opslaggeheugen. Er schijnt ook een variant te zijn met 4 GB aan RAM en 64 GB aan opslag maar of beiden tegelijkertijd te koop zijn valt te bezien.

Ontvang een e-mail wanneer de 7.1 verkrijgbaar is

E-mail

Prijskaartje Nokia 7.1

De ingebouwde batterij kent een capaciteit van 3000 mAh wat in theorie genoeg moet zijn voor een volle dag gebruik. Vooral omdat Android One niet gepaard gaat met bloatware hebben we hier goede hoop op. Qua prijskaartje komt de Nokia 7.1 mogelijk uit op 350 euro voor de 32 GB versie en 400 euro voor de variant met 64 GB aan opslag. Een mogelijke aankondiging volgt 11 oktober. Dan heeft HMD Global een persevent staat waar naast deze 7.1 mogelijk ook de 7.1 Plus aangekondigd wordt.

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: