Skip to content

October 2, 2018

Apple kondigt 3 nieuwe iPhone aan; iPhone XS, XS Max en XR

by John_A

Apple heeft een drietal nieuwe iPhones aangekondigd allemaal in de stijl van de in 2017 aangekondigde iPhone X. Hiermee is een einde gekomen aan het iconische uiterlijk dat 10 jaar lang het telecomlandschap domineerden. De iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone Xr zullen vanaf nu de toon zetten.

De Apple iPhone Xs is de directe opvolger van de iPhone X en beschikt over hetzelfde 5,8 inch grote randloze OLED-beeldscherm. Achterop treffen we nog altijd een dubbele camera aan. Nieuw is de verbeterde waterbestendigheid van IP68. Ook het glaspaneel is sterker geworden, volgens Apple het sterkste glas ooit in een smartphone.

Vanaf nu is er ook een grote uitvoering van het toestel beschikbaar in de vorm van de iPhone Xs Max. Deze beschikt over een nog groter 6,5 inch scherm, het grootste scherm wat Apple ooit in een iPhone stopte. Het model is de logische opvolger van de iPhone 8 Plus, met min of meer dezelfde afmetingen maar dan met een flink groter scherm. Verbeterd audio-geluid moet van de grotere Xs Max de ultieme multimedia-telefoon maken.

Op papier krijgt de iPhone Xs dezelfde dubbele 12 megapixel camera maar toch zijn er verschillen. De sensor is een fractie groter en in combinatie met de extra rekenkracht van de A12 Bionic rollen er toch betere foto’s uit. Dit resulteert in een techniek genaamd Smart HDR wat rijkere foto’s oplevert met betere belichting en schaduwen. Vanaf nu wordt het ook mogelijk om achteraf de scherpte/diepte van een geschoten foto aan te passen. Toch niet gecharmeerd van die onscherpe achtergrond? Pas hem gewoon aan vanuit de foto-app.

A12 Bionic

De iPhone Xs en Xs Max krijgen hun rekenkracht van een A12 Bionic-processor die Apple zelf gemaakt heeft. De quad-core grafische processor is 50% sneller, de hexa-core CPU is een meer bescheiden 15% krachtiger maar wel flink zuiniger. Dat komt mede omdat de A12 Bionic de eerste mobiele processor die op 7 nanometer gebouwd is. Gebruikers zullen die extra snelheid merken bij het opstarten van apps, dat gebeurt vanaf nu tot 30% sneller.

Dual SIM

Interessant is dat de iPhone Xs en iPhone Xs Max Dual SIM zijn. Het is voor het eerste dat Apple een Dual SIM iPhone aankondigt. Naast een slot voor een nano-sim bevat het toestel een eSIM; een elektronische simkaart die vast ingebouwd zit. Omdat aanbieders dat hier nog niet ondersteunen zal de Dual SIM-functie hier (voorlopig) niet werken. Vodafone en T-Mobile werken er volgens Apple wel aan maar of ook de Nederlandse netwerken hier geschikt voor worden gemaakt is nog onbekend. Er komt ook een model uit waar je fysiek twee simkaarten in kunt steken maar die komt alleen in China uit.

Apple iPhone Xr

Kleurrijke Apple iPhone Xr

Er is ook een nieuw instapmodel maar toch is dit geen opvolger van de iPhone 8. De iPhone Xr is namelijk met z’n 6,0 inch scherm vele malen groter. Qua formaat zit hij dus tussen de iPhone Xs en iPhone Xs Plus in maar toch gaat het hier om een voordeliger model. Al moet je “voordelig” bij Apple altijd in perspectief plaatsen. Met een instapprijs van $749 is er nog altijd geen goedkope iPhone beschikbaar. Het model komt in oktober in de kleuren wit, zwart, blauw, geel en koraal (tussen roze en oranje) op de markt.

Ontvang een e-mail wanneer de iPhone XR verkrijgbaar is

E-mail

Advertisements
Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: