Skip to content

November 8, 2018

Samsung kondigt nieuwe telefooninterface One UI aan

by John_A

Samsung heeft tijdens haar Developer Conference een opvolger aangekondigd voor haar Experience UI interface dat op de Galaxy-telefoons gebruikt wordt. One UI oogt eenvoudiger, krijgt grotere lettertypes, kleurthema’s en een nachtmodus.

Samsung stond altijd bekend om haar tekenfilmachtige interface, toen nog bekend onder de naam TouchWiz. Het werd met Samsung Experience al een stuk moderner en bruikbaarder. One UI moet dat principe op een hoger niveau tillen. Het idee achter One UI is dat het elementen toont wanneer je ze nodig hebt, en verbergt wanneer je niet nodig hebt.

Demo van One UI

One UI is gebouwd om met één hand te gebruiken. In plaats van elementen zoals knoppen of menu’s over het hele scherm te plaatsen worden ze nu voornamelijk in de onderste helft geplaatst. De bovenste helft wordt dan gebruikt voor het bekijken van content. Deze filosofie moet telefoons met grotere schermen een stuk bruikbaarder en natuurlijker maken.

Open beta

Verder heeft Samsung een nachtmodus ingebouwd en kun je de primaire kleur zelf aanpassen. Echte thema’s zijn het niet maar je hebt wel meer mogelijkheden om je toestel te personaliseren. Samsung One UI wordt niet eerder dan januari 2019 verwacht. De eerste telefoons die One UI krijgen zijn de Galaxy S9, S9+ en de Note 9. Tot die tijd opent Samsung een open beta waar inwoners van Duitsland, de VS en Zuid-Korea aan kunnen deelnemen. Andere Europese en Aziatische landen volgen.

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: