Skip to content

November 2, 2018

“Vouwbare Samsung Galaxy F krijgt naast 7,3 inch display toch 2e scherm”

by John_A

Er lijkt meer bekend te zijn geworden over Samsung’s vouwbare telefoon. De Galaxy F lijkt inderdaad in geopende toestand een 7,3 inch scherm te krijgen. Daarmee valt het in dezelfde categorie als een kleine tablet. In gesloten toestand zou aan de buitenkant nog altijd een 4,6 inch scherm te gebruiken zijn. Beiden zouden van het type OLED zijn.

In onze eerdere render gingen we er vanuit dat het toestel van slechts één display gebruik zou maken; een 7,3 inch groot OLED exemplaar. Deze zou niet helemaal in het midden gevouwen worden zodat altijd nog een gedeelte zichtbaar zou zijn. Handig voor notificaties, de tijd of het weerbericht. Ten tijde van het maken van onze render gingen er al geruchten over een 2e secundaire scherm maar wij hebben dat toen op deze manier geïnterpreteerd.

Ook scherm aan buitenkant Samsung Galaxy F

Nu zwellen de geruchten over een 2e scherm opnieuw aan. We horen zelfs al een schermformaat; 4,6 inch. Daarmee zou het toestel in gesloten toestand bruikbaarder moeten zijn al neemt hierdoor wel de dikte en het energieverbruik toe. Samsung zou in november willen beginnen met de productie van beide schermen waarna rustig begonnen kan worden met de productie van de Galaxy F. Door de verwachte hoge prijs en complexiteit tijdens de fabricage wordt niet gerekend op hoge productieaantallen.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy F verkrijgbaar is

E-mail

Aanpassingen Android

De bron van het verhaal bevestigt onze interpretatie van het scharnier-mechanisme. Deze laat namelijk een kleine opening bij de vouw zodat het scherm niet beschadigt. Hierdoor zal het toestel in gesloten toestand wel dikker zijn dan traditionele smartphones. Grootste uitdaging blijft de interface. Android houdt momenteel geen rekening met een dergelijke vormgeving. Samsung zou naar verluidt nauw samenwerken met Google voor de nodige aanpassingen. Een glimp op de vernieuwde interface krijgen we mogelijk 7 november te zien tijdens het Samsung Developer Conference. Dat vindt plaats in San Francisco, niet geheel toevallig om de hoek bij het hoofdkantoor van Google.

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: