Skip to content

November 1, 2018

Eerste vouwbare telefoon is de Royole FlexPai

by John_A

Niet Samsung, niet LG en ook niet Huawei is de eerste met een volledig vouwbare telefoon. Een kleine Amerikaanse start up gaat er met de eer vandoor. De Royole FlexPai is de eerste van vele vouwbare telefoons die we binnenkort mogen begroeten.

Persoonlijk kijken we enorm uit naar het tijdperk ‘vouwbare telefoons’. Niet omdat die onze levens nou enorm gaan veranderen maar omdat ze fabrikanten dwingen na te denken over toekomstige vormgevingen. Momenteel zit die, laten we eerlijk zijn, enorm op slot. En als we ergens een broertje dood aan hebben dan is het wel saai. De Royole FlexPai lijkt op een iPad mini die je in tweeën kunt vouwen. Het scherm meet 7,8 inch en je vouwt het scherm naar buiten toe waardoor hij altijd te zien zal zijn.

Echt loepzuiver is het scherm niet want over de volle 7,8 inch wordt een resolutie geprojecteerd van 1920 bij 1440 pixels. Dat levert een pixeldichtheid op van net iets meer dan 300. Het scherm is een flexibel AMOLED dat beschermd lijkt door een plastic laag. Omdat het altijd aan de buitenkant zit vermoeden we dat het wel eens snel kan gaan krassen. De FlexPai draait op een eigen OS genaamd Water OS maar is gebaseerd op Android 9.0 Pie. Android biedt momenteel (nog) geen ondersteuning voor smartphones met een dergelijke vormgeving. Om toch het maximale uit de interface te halen heeft Royole hem daarom zelf maar gemaakt.

Flinke prijs

In geopende toestand lijkt de Royole FlexPai nog het meest op een tablet, in gesloten toestand juist op een telefoon met dubbel scherm waarbij ieder scherm z’n eigen taak heeft. Er lijkt ook een nachtstand-modus te komen waarbij je hem half gevouwen naast je bed kunt neerzetten waarna een klok zichtbaar wordt. Qua processor is er gebruik gemaakt van een Snapdragon 8-serie van Qualcomm met 8 GB aan RAM en 128 of 256 GB aan opslaggeheugen. Er zijn twee camera’s van 16 en 20 megapixel met een maximale lensopening van f/1.8. Er is een batterij van maar liefst 3800 mAh om aan de hogere energievraag van het scherm te voldoen. De 128 GB variant moet een duizelingwekkende 1318 dollar kosten, omgerekend 1160 euro. Inclusief BTW is dat zelfs 1400 euro. Innovatie mag wat kosten. Echt slim is het trouwens niet om er ééntje te importeren; het toestel ondersteunt de 20 band niet die hier veel voor 4G gebruikt wordt. Mogelijk werkt hij hier dus niet lekker.

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: