Skip to content

October 23, 2018

“Samsung werkt aan gamingtelefoon met eigen GPU”

by John_A

We zien de laatste tijd steeds vaker gamingtelefoons opduiken. Bewijs dat daarvoor een markt is. Iets wat ook Samsung is opgevallen zo lijkt. De Zuid-Koreanen zijn naar verluidt druk bezig met een dergelijke telefoon geheel voorzien van eigen grafische processor (GPU).

Momenteel maakt Samsung in haar Exynos-chipset gebruik van de Mali GPU van ARM. Echter behaalt Apple momenteel erg goede resultaten met een eigen grafische chip. Reden voor Samsung ook die mogelijkheid af te wegen en naar verluidt zijn ze al een tijdje bezig met een geheel eigen grafische processor, een zogenaamde GPU. Een krachtige grafische chip is noodzakelijk om zware grafische toepassingen te kunnen draaien zoals games. Een eigen GPU zou Samsung een voordeel opleveren ten opzichte van andere gaming-fabrikanten zoals Razer die net de Razer Phone 2 uitbrachten.

Binnenkort een Exynos met eigen GPU?

Een eigen GPU is niet alleen handig voor een eigen gaming-telefoon, Samsung zou deze ook in haar overige Galaxy-telefoons kunnen toepassen. En doordat ze niet meer bij ARM hoeven in te kopen kunnen ze zelfs kosten besparen al zal de besparing die dat oplevert wel enkele jaren kosten. Testen van een zogenaamde S-GPU zijn nog niet opgedoken, we weten dus nog niet hoe een eigen GPU zich verhoudt ten opzichte van de GPU in Apple’s A12 Bionic. Meer kracht betekent ook meer warmte. Er is dus betere koeling nodig. Daarvoor zou Samsung haar oog hebben laten vallen op dezelfde koeling als in de Note9; Water Carbon Cooling.

(via)

Read more from News

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Note: HTML is allowed. Your email address will never be published.

Subscribe to comments

%d bloggers like this: